Президент української Федерації біатлону Володимир Бринзак дав інтерв’ю виданню «Суспільне Спорт», в якому заявив про те, що більшість натуралізованих біатлоністок, які виступають за збірну України, в момент початку військових дій на території нашої країни перебували в росії, де знаходяться і досі, підтримуючи фізичну форму.

Щоправда, слова функціонера мають мало спільного із реальністю. Насправді в росії знаходилася одна лише Дар’я Сидорова, яка перейшла до нашої збірної минулого літа, тоді як Ольга Абрамова, Катерина Бех та Оксана Москаленко були на зборах у селі Сянки (Турківський район Львівської області), і 24 лютого в терміновому порядку втекли з України.

Криваву війну в Україні засудила лише Ольга Абрамова, яка неодноразово розповідала про події, що відбуваються в країні, на своїх сторінках у соцмережах.

В Україні залишилися лише Надія Бєлкіна, яка пішла захищати Батьківщину у ЗСУ, та Анастасія Расказова, яка нині відбула у Словенії з іншими українськими біатлоністками.

Через справжнє пекло довелося пройти колишній громадянці білорусії Дар’ї Блашко, якій ледве вдалося вирватися із зони бойових дій у Чернігові. В даний час Дар’я знаходиться в Словенії, де займається волонтерською діяльністю та допомагає нашій армії.

Щодо Володимира Бринзака, то мотиви його висловлювань залишаються неясними. Можна припустити, що причина в банальній необізнаності, але важко віриться, що людина, яка займає настільки високу посаду у ФБУ, може не мати достовірної інформації про місця перебування спортсменів національної збірної.