Володимир Бринзак не висуватиме свою кандидатуру на посаду голови Федерації біатлону України (ФБУ). Про відсутність намірів брати участь у наступних виборах проінформувало видання biathlon.com.ua із посиланням на самого Бринзака, який очолює ФБУ з 1998 року.

Коментувати причини такого рішення 65-річний функціонер відмовляється. Зазначимо, що найближчі вибори президента ФБУ мають відбутися наступного місяця у рамках конференції, яка у зв’язку з війною в Україні пройде у відео-форматі.

Володимир Бринзак є незмінним президентом ФБУ вже упродовж 24 років. Останнє його переобрання главою Федерації біатлону України датовано 2018 роком – на тодішніх виборах Бринзак був єдиним кандидатом.

Нагадаємо, що початок квітня 2022 року ознаменувався великим скандалом в українському біатлоні. Володимир Бринзак дав інтерв’ю виданню «Суспільне Спорт», в якому заявив про те, що більшість натуралізованих біатлоністок, які виступають за збірну України, у момент початку військових дій на території нашої країни перебували в росії, де «застрягли» до теперішнього часу. Однак слова функціонера були спростовані відразу декількома джерелами, що заслуговують на довіру, а українські біатлоністи піддали Бринзака критиці і звинуватили у брехні.