Німецький біатлоніст Ерік Лессер посів четверте місце у заключній гонці сезону-2021/2022, після чого заявив про завершення кар’єри. Спортсмен, якому цього року виповнилося 34 роки, попрощався з біатлоном на мажорній ноті: після зимової Олімпіади-2021 у Пекіні він завоював три медалі всіх достоїнств та тримався у ТОП-15 на трьох етапах Кубка світу.

Цікаво, що на успішні виступи Еріка значно мотивувала підтримка України, яка нині відчайдушно бореться за свою незалежність. Як розповів український біатлоніст Віталій Кільчицький, він зустрічався з Лессером у норвезькому Хольменколені, де німець зізнався йому, що з того моменту, як він почав підтримувати Україну, у нього з’явилася якась небувала сила.

Одним із перших серед біатлоністів засудив військову агресію росії в Україні

Відразу після вторгнення російських військ до нашої країни Ерік Лессер опублікував у соцмережах пост, у якому висловив підтримку українцям і побажав їм залишатися сильними у цей непростий час. Також німець був шокований відсутністю будь-якої реакції на військову агресію своєї країни із боку федерації біатлону росії.

Здивування, що межує з обуренням, у Еріка викликала й офіційна заява російського посольства, в якій посібники кремлівського карлика виправдали розв’язану криваву війну необхідністю боротьби з нацизмом в Україні.

Надав свої акаунти у соцмережах

Для максимально оперативного та об’єктивного інформування своїх підписників про події, що відбуваються в Україні, Ерік Лессер надав доступ до ведення своїх акаунтів у соцмережах Instagram та Facebook (загальна аудиторія близько 250 тисяч осіб) українській біатлоністці Анастасії Меркушиній.

Настя підготувала безліч вірусних публікацій, що дійшли до очей та вух тисяч європейців.

Судячи з коментарів під постами, багато підписників Лессера з країни-агресора не повірили у те, що відбувається, стверджуючи, що це все фейк, а акаунти німецького біатлоніста зламали хакери.

Демонстрував українську символіку на змаганнях

Водночас із громадською та медійною підтримкою, Ерік Лессер також демонстрував українську символіку під час участі у перегонах. Зокрема йдеться про національний прапор України на гвинтівці спортсмена.

Допоміг прийняти чоловічу збірну України на зборах в Оберхофі

Чоловіча команда України з біатлону у складі Дмитра Підручного, Артема Прими, Богдана Цимбала, Дениса Насико, Антона Дудченка та Тараса Лесюка нині перебуває у німецькому Оберхофі, де проходить літні тренувальні збори. Якийсь час тому до розташування чоловічої збірної прибула Дар’я Блашко.

Першим про це у своєму Instagram написав саме Ерік Лессер. Він порадів зустрічі з нашими співвітчизниками та провів із ними спільне тренування на велосипедах.

Дякуємо Еріку за сміливість, гідні поступки та незабутні виступи на біатлонних аренах світу!