Російський тенісист Данило Медведєв прокоментував рішення Вімблдону зняти заборону на участь для гравців з росії та білорусі цього року, повідомляє БТУ.

— Коли читаєш ЗМІ, то трохи розумієш, що відбувається. Я вже бачив десь тиждень тому, що це може статися, але все ще не офіційно, тож ніколи не знаєш, що може статися. І ось сьогодні я вважаю, що це офіційно. Тож я дуже радий.

Я завжди говорив, що люблю цей турнір. Це єдиний Великий Шолом, що взагалі-то дивно, коли у нас є Ролан Гаррос, на якому я ще не потрапила до чвертьфіналу, і я хочу домогтися більшого. По-моєму, я програв Хубі [Хуркачу] в п’яти сетах, і Гоффену, начебто, у третьому колі в п’яти сетах. У будь-якому разі, у мене там було кілька важких поразок. Я хочу спробувати змінити ситуацію. Це прекрасний турнір, прекрасний «мейджор». Я дуже радий, що зможу зіграти там цього року.

— У заяві Вімблдону йдеться про те, що російських і білоруських гравців допускають на турнір за умови, що вони не виступатимуть із заявами підтримки війни, національними прапорами, а також не спонсоруватимуться, як на мене, «російськими державними організаціями або органами». Чи є що-небудь із цього проблемою для вас? Чи можете ви вільно туди потрапити, як ви думаєте?

— Ні, жодних проблем немає. У мене немає російських спонсорів, і так, я збираюся грати там, як ми грали весь минулий рік на кожному турнірі, якщо чесно. Так, повторюся, я буду щасливий бути там.

Я не знаю, якою буде реакція публіки, я не можу це контролювати, але я буду радий зіграти там перед великою кількістю глядачів. Сподіваюся, на великих кортах. Сподіваюся провести кілька великих, приголомшливих матчів.

Зазначимо, що ще у вересні минулого року серед спонсорів Данила Медведєва значився російський банк «Тинькофф банк». Банк уперше потрапив до санкційного списку ЄС у рамках 10 пакету наприкінці лютого 2023 року, і наразі згадка про нього на сторінці тенісиста відсутня, проте у відкритих джерелах немає інформації про те, чи припинилася їхня спонсорська підтримка тенісиста