Бойовою нічиєю на виїзді завершився для донецького «Шахтаря» матч 19-го туру чемпіонату України проти одеського «Чорноморця».

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на результат поєдинку.

На розвідку «моряки» та «гірники» часу не марнували. Перша ж атака донеччан завершилася голом. Це Криськів на куті штрафного майданчика отримав передачу від Бондаренка та розкішно поклав у дальню дев’ятку. Минуло якихось 20 з хвостиком секунд!

Однак, одесити здаватися не збиралися. «Чорноморець» зрівняв рахунок уже на 7-й хвилині з допомогою «Шахтаря», коли Назарина зіграв рукою у власній карній зони – пенальті. До позначки підійшов Путря і переграв Трубіна – 1:1.

«Гірникам» довелося розпочати заново. Криськів, Судаков, Михайліченко та Траоре фактично за 10 хвилин достатню кількість моментів, щоб влаштувати розгром. Щоправда, не забив жоден. Зате майстер-клас показав партнерам оборонець Гочолейшвілі – підключився до атаки, накрутив оборонця і несподівано для кіпера пробив у ближній кут.

Результативний старт змінився спокійною грою у другій частині тайму. Поступово «моряки» вирівняли гру та навіть почали організовувати позиційні атаки. Розслабленість же «гірників» призвела до пропущеного м’яча перед перервою, коли Салюк після скидання Демченка матеріалізував у гол стандарт одеситів.

На старті другої половини «Шахтар» заграв активніше. Ось Бондаренко зіграв у стінку з партнером і ледь не вискочив на побачення з воротарем, але задалеко відпустив м’яч. Натомість Криськів після передачі Траоре пробив над воротами в боротьбі з оборонцем.

Та поступово гостроти поменшало. «Чорноморець» засів у глибоку оборону. Тим часом «Шахтарю» стало вкрай складно відшукати нагоди, щоб втретє вийти вперед. Хіба що Назарина в середині тайму пробив зі стандарту, але заробив тільки кутовий.

Свого моменту зате ледь не дочекалися «моряки». На 79-й хвилині Алефіренко втік від Бондаря і вискочив на побачення з Трубіним. Голкіпер «Шахтаря» врятував команду, відбивши удар нападника «Чорноморця».

Сякий-такий фінальний штурм команди Ігора Йовічевіча так і не став успішним. «Гірники» втратили надважливі два очки в боротьбі за титул. Донеччани набрали 43 пункти. Тепер до «Шахтаря» підтягнулися «Дніпро-1» (42 очки, 18 матчів) і «Зоря» (40/19).