Чемпіон WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) розповів, коли зрозумів, що бій проти Тайсона Ф’юрі (33-0-1, 24 KO) не відбудеться, повідомляє «Трибуна».

— Коли Тайсон Ф’юрі сказав про 70 на 30 (умови розподілу гонорару — прим.). Тобто вся моя команда каже: «Слухай, ну це крейзі мен».

Я буквально на наступний день кажу: «Я згоден». Ну всі типу: «Ого!». Я кажу, що тут не в грошах справа, а в поєдинку. Справа в абсолюті, чого чекає багато людей.

Гроші — це добре. Це додатково для моєї для моєї родини, і за ці гроші я б міг допомогти тим, хто цього потребує, але тут саме поєдинок, тут масштаб поєдинку, якого не було в надважкій вагової категорії вже багато десятиліть.

— За чотири пояси взагалі мабуть не було бою. На той момент, коли абсолют становив чотири пояси.

— Не було, в надважкій вазі ще не було, звичайно, так.

— Ти можеш пояснити цю математику хоча б мені: три пояси в тебе, один — у нього, але 70 на 30.

— Він думав, що я не погоджуюсь, що я скажу: «Та ні!». Я погодився на ці умови, потім він сказав про реванш, хоча його команда вписувала реванш, а не моя. Потім, вже коли я й на це погодився, вони написали: «Ок, давай тоді наступний поєдинок 70 на 30 на нашу користь».

Вони кажуть: «Ви взагалі очманіли». Ну, і я розумів, що це вже гра від Тайсона Ф’юрі. Мені здається, він не тренувався. Він приходив у зал і кричав: «Я відбоксував 15 раундів спарингу»…

Можна відбоксувати 15 раундів по одній хвилині, по 30 секунд. Ну, він хлопець непередбачуваний, багато чого хоче, багато тягне на себе ковдру. Він навіть не міг подумати, що я погоджуюсь на всі умови, які він мені запропонував. Я погодився на все, — сказав Усик.