Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина розповіла, як вона ставиться до призначення українських фахівців до тренерського штабу жіночої команди «А».

«Як зазначала пресслужба федерації, буде український склад. Для мене це, мабуть, найважливіше, тому що, якщо є контакт між спортсменом та тренером, завжди є результат. Якщо є контакт, є робота, є довіра, результат завжди буде вищий, ніж коли немає контакту, яким би суперкрутим тренер не був. Яким би класним спортсмен або тренер не був. Спортсмен та тренер мають зійтись.

У випадку українських тренерів — вони знають нас з дитинства, знають усі наші особливості, всі примхи наших організмів. Тому я довіряю на 100 відсотків українським тренерам, вірю в них, в те, що вони класні, сильні та добре в цьому розуміються. На жаль, була така політика, що їм часто просто не давали розкритись, а зараз їх підтримують.

Зараз є політика нагородження тренерів у першу чергу і це дуже приємно, що відзначають не тільки спортсменів. Слідкуючи за новинами та соціальними мережами, я все частіше бачу біля прізвища спортсмена прізвище його тренера. Для мене, як для доньки тренера, це дуже важливо, тому що я знаю, що таке тренерська праця, тренерський шлях, як це — не спати ночами, переживати за спортсмена, бути йому батьком, мамою, просто переживати за все, що стається в житті цього спортсмена», — зазначила Меркушина.