Колишній захисник збірної України та чинний футболіст хорватського Осієка Євген Чеберко нарвався на санкції з боку клубу через своє бажання перебратися в MLS.

Євген Чеберко, на рахунку якого один матч у складі національної команди України, після інтересу до його персони з боку клубу MLS, відмовився їхати на поєдинок чемпіонату Хорватії з Рієкою. Таким чином захисник має намір підштовхнути керівництво Осієка до трансферу, хоча йому спочатку сказали, що перехід можливий не раніше літа. Про це повідомляє FanDay.

За подібні дії Чеберка оштрафували і виключили зі складу першої команди до особливого розпорядження.

«Євген Чеберко був оштрафований відповідно до регламенту клубу і буде тренуватися окремо від команди до подальшого повідомлення після того, як сказав тренеру Боримиру Перковичу, що не готовий грати матч проти ХНК Рієка і що він не хоче їхати з командою».

У хорватському клубі заявили, що з повагою ставилися до Чеберка і підтримували його з моменту початку війни росії проти України.

«Осієк завжди правильно ставився до гравця у виконанні його зобов’язань, фінансових боргів до того ж не має, більшу чуйність проявляв у ситуації, коли його Батьківщина була охоплена вихором війни, і на знак підтримки з тієї самої причини був капітаном команди на матч проти клубу Вараждіна».

Також в Осієку дали зрозуміти, що жодні спроби шантажу з боку футболіста не пройдуть.

«Єдине, про що ми просили натомість, так це про професійне ставлення, якого, очевидно, напередодні однієї з найважливіших ігор сезону ми не отримали.

Якими б вимогливими не були результати, будь-який вид шантажу, гри на репутації клубу або постановка власних інтересів вище за інтереси НК Осієк неприпустимі», — наводить слова керівництва Осієка sportske.jutarnji.hr.

Нагадаємо, Євген Чеберко грає за «Осієк» із сезону-2020-2021. У нинішньому сезоні в його активі 14 матчів), результативними діями українець не відзначався.