Нападника єкатеринбурзького Уралу Рая Влута було засуджено нідерландським судом до двох з половиною років позбавлення волі. Про це повідомляє META із посиланням на видання De Telegraaf.

Влут майже два роки тому став причиною трагічної дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув чотирирічний хлопчик. Нідерландський форвард був у стані алкогольного сп’яніння на момент інциденту (у нього в крові було 1,18 проміле).

За показниками спідометра, він їхав трасою зі швидкістю 203 км/год (дозволено 130 км/год) і врізався в автомобіль із сім’єю з чотирьох осіб.

На суді, який відбувся понад два тижні тому, прокуратура вимагала для футболіста три з половиною роки позбавлення волі. Також вимагалася чотирирічна заборона на водіння.

Наразі вирок винесено. Це менше, ніж вимагала прокуратура. Влут був засуджений до двох з половиною років ув’язнення. Йому заборонили керувати машиною на чотири роки. Суддя врахував той факт, що вся увага, що приділялася справі, мала наслідки для кар’єри Влута, що він не мав судимостей, і виявив каяття. Нападник не був присутній під час винесення вироку.

Родичі загиблого дуже розчаровані вироком.

«Це боляче. Суддя говорить про щире каяття з боку Влута. Скорботні не зазнали цієї щирості. Влут навіть не подивився їм у вічі під час допиту. Суд говорив про необережність, найтяжчу форму провини, тому покарання надто мале», – вважає адвокат.

Дитина, яка знаходилася на задньому сидінні автомобіля, померла в лікарні від тяжких травм. Після аварії Влут відмовився зізнатися поліції, що він був за кермом автомобіля. Його друг взяв на себе провину за керування автомобілем.