Мексиканський арбітр Фернандо Ернандес був дискваліфікований на 12 матчів після того, як вдарив коліном гравця «Леона» в пах під час матчу з «Америкою».

Обидві команди зустрілися минулої суботи ввечері в запальному матчі мексиканської ліги, де рахунок 2:2 збігся з божевільними сценами на полі. Дієго Вальдес з Америки, який зрівняв рахунок одразу після годинної позначки, викликав жваву реакцію гостей, які зажадали перевірки VAR. Лукас Ромеро з «Леона» був особливо близький до Ернандеса під час подальшої бійки, внаслідок чого рефері безцеремонно вдарив півзахисника коліном у пах.

Хоча на той час жодне покарання не могло бути запропоновано, перевірка, проведена вищим дивізіоном Мексики, призвела до того, що Ернандеса покарали дискваліфікацією на 12 матчів за його дії, тоді як Ромеро дискваліфікували на два матчі за свою роль у бійці.

Дискваліфікація на 12 матчів сталася, незважаючи на те, що Ромеро захищав Ернандеса після гри, як він сказав мексиканському телеканалу TUDN: «Очевидно, судді — люди, вони можуть помилятися, і ці помилки в кінцевому підсумку призводять до розвитку того, що сталося. Багато непорозумінь».