Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина поділилася враженнями від біатлонної траси в Буковелі, на якій проходять гонки національного чемпіонату.

«Дуже приємно було змагатись в Україні, вдома, приємно, що приїжджають вболівальники. І саме місце круте — коли кажуть «Буковель», то всім зрозуміло, що це круто, зима, свято. Звичайно, атмосфера там неймовірна.

В цій трасі мені подобається найбільше те, що вона є двох рівнів. Тобто є траса для дорослих з «чорними» підйомами, а є траса для молодших поколінь, де можна провести легші змагання. Вона більш рівнинна, в ній багато поворотів, тобто можливе відпрацювання саме спусків, поворотів, незвичайних моментів дистанції.

На жаль, я ще не мала можливості тренуватись там влітку. Думаю, що, можливо, в цьому сезоні це включать в тренувальний графік і ми відтестуємо її літом.

Стрільбище, звичайно, найвищого європейського рівня. Це фінські установки — є різниця між ними та установками старого зразка. А якщо є європейське стрільбище, то простіше адаптуватись до основних трас», — сказала Меркушина.