Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу після перемоги над «Минаєм» був дуже відвертим з журналістами.

Зокрема, він зізнався, що через постійні переїзди в автобусах заробив собі хворобу під назвою коксартроз. Якщо говорити простою мовою, то це хронічне захворювання кульшового суглоба. Кажучи зовсім просто, саме ці суглоби кріплять ноги до тулуба, тож коли вони перестають працювати, то людина просто не може ходити. Румунський спеціаліст зізнався, що лікарі вже рекомендують йому операцію. Вірогідно, під час оперативного втручання Луческу замінять натуральний кульшовий суглоб на штучний, щоб він не відчував болю та міг нормально ходити. Але така операція може на тривалий термін залишити тренера поза роботою, тож поки Мірча на це не погоджується, пише Sportanalytic.

Можна припустити, що Луческу таки дотягне з «Динамо» до кінця сезону, а влітку таки ляже під ніж. Але чи буде в нього сила продовжувати далі? І чи пройде команда якісно літні збори без нагляду наставника? Тому ми можемо припускати, що вже влітку в киян буде новий тренер. Останнім часом говорили про наставника «Зорі» Патріка ван Леувена, котрий з обмеженими ресурсами створив там хорошу команду. Нідерландець добре знає наш футбол, не боїться працювати в обстрілюваній ракетами Україні та був би радий отримати клуб з більшими ресурсами. До того ж він колись працював у «Шахтарі», тож традиція мала б своє продовження. Але мінусом тут є непоступливий характер власника «Зорі» Євгена Геллера, котрий очевидно попросить велику компенсацію, а ще можна відзначити вірогідне втручання агента Вадима Шаблія, котрий де-факто і займається трансферами луганського клубу.

Якщо так, то можливо є сенс нарешті дати спробувати себе в «Динамо» Роману Григорчуку? Цей спеціаліст на рівні з Юрієм Вернидубом постійно називається серед вірогідних наставників «Динамо» та «Шахтаря», як тільки там цей пост стає вакантним. І зараз вони знову двоє працюють в УПЛ та працюють успішно. Зокрема, Григорчук отримав під своє керівництво максимально кризовий «Чорноморець», з якого втекли майже всі легіонери, він набрав молодь та за півроку зумів зліпити з неї дуже добротну команду, котра минулого туру добряче поганяла «Шахтар». Зараз «моряки» демонструють дуже симпатичний футбол на рівні УПЛ, маючи всі шанси для подальшого прогресу. Тому якщо Мірча Луческу не зможе чи не захоче продовжувати влітку, тоді в «Динамо» таки варто імплантувати «чорноморське серце».