Майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики, переможець Кубку світу і багаторазовий рекордсмен України помер 10 квітня у лікарні Дніпра від отриманих на фронті ран. У загиблого героя залишилась дружина і син.

Про це повідомила Федерація важкої атлетики України на своїй сторінці Facebook, інформує «РБК-Україна».

Що відомо про загиблого героя

«Надійшла дуже сумна новина. 10 квітня, від отриманих поранень обірвалося життя Ігоря Дорошенка, майстра спорту України міжнародного класу з важкої атлетики з Кривого Рогу. Ігор захищав нашу рідну Україну від загарбників з самого початку повномасштабного вторгнення та поліг за нашу волю та свободу. Герої не вмирають. Слава Україні», — йдеться у повідомленні.

Ігор Дорошенко був майстром спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів та бронзовим призером чемпіонату світу серед юніорів, переможцем Кубку світу, багаторазовим чемпіоном та рекордсменом України.

На фронті загинув майстер спорту і багаторазовий чемпіон із легкої атлетики Ігор ДорошенкоСмертельне поранення Ігор Дорошенко отримав під Авдіївкою (фото Fаcebook/Федерація важкої атлетики України)

Відомо, що боєць з березня 2022 року ніс службу кулеметником 1-го стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти.

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області Ігор Дорошенко отримав тяжкі поранення через артилерійський обстріл.

Солдата евакуювали у лікарню Дніпра, але медики не змогли врятувати військового. У загиблого героя залишилася дружина Наталя Петрівна та син Денис.