Багато українських спортсменів з початку повномасштабної війни проти росії стали активно підтримувати Батьківщину. Більшість підтримує армію фінансово, а хтось вступає до лав ЗСУ і йде зі зброєю на фронт.

Втім навіть у такий час знаходяться зрадники, які діють проти своєї держави. Один із таких прикладів – боксер Василь Ломаченко, якого навіть внесли до реєстра держзрадників. Спортсмен змішав релігійні та політичні аспекти та почав відстоювати проросійську УПЦ МП.

Не дивно, що він викликає лише ненависть від українців, особливо з боку воїнів. Наприклад, про своє категоричне неприйняття Ломаченка заявив офіцер бригади ОЗСП «АЗОВ» та один із захисників «Азовсталі» Давид «Хімік» Касаткін, повідомляє «Український дощ».

«Ще до повномасштабної війни я казав, що не сприймаю Усика і Ломаченка. Вони не українські патріоти. Щодо Усика зараз трохи змінилася думка, але не треба з них робити героїв. Це не ті люди. По Ломаченку не було очевидно, люди казали, що сприймають його лише як крутого спортсмена. Я можу сказати, що він кінчений чорт. Якщо я його побачу, я плюну йому в обличчя і може навіть щось із ним зроблю. У мене вистачить для цього навичок. Боксувати з ним точно не буду,– заявив «Хімік».

Нагадаємо, що раніше Ломаченко порівняв чинну владу України з нацистами, які руйнували церкву через розкол. Також Василь додав цитати священномученика Ігнатія Антіохійського та святителя Іоана Златоуста. Також Ломаченко пропагує проросійські наративи.