Український кіберспортсмен Роман Фомінок, на прізвисько Resolut1on, відзначився скандальною дією у своїй професійній кар’єрі. Він прийняв рішення стати частиною російської команди, щоб замінити там Івана Pure Москаленка, якому відмовили у візі, повідомляє PrSport.

Ще до старту турніру ESL One Berlin Major з Dota 2, який стартує 26 квітня, а завершиться 7 травня в Німеччині, сталася скандальна ситуація з українським спортсменом. Призовий фонд турніру — 500 000 доларів і 2700 DPC-очок.

Річ у тім, що німецька сторона не видала російському кіберспортсмену Москаленку візу, тому команда з рф підшукала йому заміну серед представників України. Ним стане Роман Фомінок.

Нікопольчанин Роман Фомінок 2 рази у своїй кар’єрі ставав фіналістом ЧС з Dota 2. А за всю свою профі кар’єру він виграв понад 1,5 мільйона доларів. У кіберспорті Роман займає позицію керрі, це герої гейм-мейкери.

BetBoom уже встиг висловити свою подяку українському учаснику, у якого є чому повчитися.

Примітно, що на офіційній сторінці у Twitter у Фомінока стоїть хештег «#StandWithUkraine», що свідчить про його підтримку України і є певним символом у боротьбі з російськими загарбниками.

Одразу ж після того, як про його участь у складі російського представника стало відомо громадськості, українець закрив усі коментарі на своїй сторінці в Instagram. Але парочка моторних уболівальників встигла написати йому «кілька приємних слів».