Матч «Динамо» та «Шахтаря» вже добрі 25 років є таким собі золотим стандартом українського футболу. Цілий тиждень була купа розмов про даний поєдинок, всі експерти робили прогнози, писали про доленосний результат даного поєдинку. Тобто розігрів був цілком на рівні, як це і відбувається завжди. Але як тільки почалася сама гра, то стало зрозуміло, що «Класичне» вже не те. От чесно, якщо б переодягнути футболістів у кольори інших клубів, то нізащо не вгадав би, що на полі «Динамо» та «Шахтар», а не «Львів» та «Минай». Якихось обдуманих комбінацій — катма, один гол забили з жахливої помилки воротаря, а проявом класу став тільки м’яч Олександра Андрієвського зі штрафного. Цілком правильно сказав Олександр Сопко, що вперше за багато років під час матчу «Динамо» — «Шахтар» хотілося перемкнути на топ-чемпіонат, але тільки професійний обов’язок не дав цього зробити, пише Sportanalytic.

Повеселив після матчу захисник «гірників» Віталій Бондар. Він відповів, що це справа журналістів «накручувати ажіотаж» перед матчем та підіймати до нього інтерес. Це все дуже цікаво, але навіть якщо зробити реклами на мільярд доларів і навіть якщо телевізор на цю гру увімкнуть абсолютно всі українці, то вже за п’ять хвилин аудиторія почне невпинно зменшуватися. Бо те, що показували на газоні наші гранди, важко назвати яскравим футболом. Було багато боротьби, багато матюків, але мало того, чим так славилося «Класичне» кілька років тому. Правильно сказав Ігор Йовічевіч, що в нас дуже рівний чемпіонат, де кожен може обіграти кожного, тільки от сталося це завдяки зниженню рівня грандів, а не зростання інших.

І після матчу також всі переважно обговорюють події навколо нього, а не сам поєдинок. Головна новина — заява Мірчі Луческу про те, що він лягає на операцію, а обов’язки наставника виконуватиме Олександр Шовковський. Румунський спеціаліст додав, що оперативне втручання буде в Україні, але не сповістив, коли повернеться до роботи. Можна припустити, що це буде перед стартом нового сезону, тому десь кияни вже махнули на кінець цього чемпіонату. В Лізі чемпіонів навряд чи вдасться опинитися, а битва із «Зорею» за третє місце не дуже й потрібна. Єдине, що тепер можна сказати точно, це те, що Луческу керуватиме «Динамо» і в новому сезоні.