Російська тенісистка Віталія Дьяченко, яку не пустили на рейс однієї з польських авіакомпаній, звинуватила союзників України у дискримінації за національною ознакою. При цьому вона не вважає себе відповідальною за воєнні злочини своєї країни, оскільки «ніколи не висловлювалася на тему того, що відбувається у світі».

Примітно, що таку заяву Дьяченко зробила в ефірі пропагандистського шоу «Есть тема», яке виходить на каналі «Матч ТВ», повідомляє OBOZREVATEL. 250-та ракетка світу зазначила, що поляки надали їй список з 10 пунктів, згідно з якими офіційна Варшава дозволяє в’їзд до країни представників терористичної держави.

«У правилах авіакомпанії є відповідні папери, де йдеться, що росіянам відмовлено в польотах, і є 10 пунктів, кому можна сісти на літак. Мені так легко віддали паспорт і сказали: «Відійдіть, наступний». Я запитала чому. А мені відповіли: «Тому що росіянка». Настільки в обличчя цей націоналізм і расизм. Все це тривало близько 8 годин на стійці реєстрації, я трималася як могла. Я просто хотіла, щоб цю історію дізналися люди. Я ніколи не висловлювалася на тему того, що відбувається в тенісі і у світі, але я дуже втомилася. Це був величезний шок та стрес», – сказала 32-річна уродженка Сочі.

Тенісистка з РФ, яку не пустили на рейс, прийшла на пропагандистське шоу та звинуватила Захід у націоналізмі

Тенісистка з РФ, яку не пустили на рейс, прийшла на пропагандистське шоу та звинуватила Захід у націоналізмі