Почесною відзнакою університету «Гордість ТНПУ» нагородили українську біатлоністку, заслужену майстриню спорту України, чемпіонку світу, 5-разову чемпіонку Європи, випускницю Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка – Олену Білосюк (Підгрушну).

Під час зустрічі поспілкувалися про навчання, про перемоги, про зацікавленість молоді в спорті, а також про спорт як складову життя кожної людини, повідомляє видання «ОбласТь».

Ректор університету відзначив: «Приємно спостерігати за ростом студентів і за межами університету, за їхніми перемогами, які здобувають завдяки плідній праці та щоденним тренуванням. Душа радіє, коли наші випускники є гідним прикладом для наслідування підростаючого покоління».

Своїми враженнями поділилась і гостя ТНПУ Ніна Лемеш – голова відділення НОК в Чернігівській області, перша заступниця голови Чернігівської обласної ради: «Я вражена системністю підготовки фахівців в університеті, матеріальною базою, перспективами та вперше зустрічаю відзнаку вишу «Гордість ТНПУ» і це не може не захоплювати. Правду кажуть, що можна поєднувати все, аби було бажання».

«Дуже хочу вірити, що перспективна молодь таки реалізує себе у спорті, як свого часу це зробила я. А рідному ТНПУ і вам, Богдане Богдановичу, вдячна за прихильність, бо як для колишній випускниці це приємно чути, бачити та відчувати», – після отримання відзнаки поділася емоціями Олена Білосюк.