Біатлоніст збірної Швеції Себастьян Самуельссон розповів про плани на майбутній сезон.

— Пропустити останні два етапи Кубка світу — особливо той, який проходив на рідній землі — було невесело. Але в цьому є і позитив: я провів більше часу вдома, і це допомогло мені краще відновитися після сезону.

У мене з’явилася мотивація для наступних викликів. Я здоровий, тренуюся, і все в порядку.

— Ви добре почали сезон у Контіолахті, але потім виступали нерівно. Як і решта членів шведської команди, ви досягли піку форми в Оберхофі. Це було частиною плану на сезон?

— Ні. Я хотів боротися за перемогу в загальному заліку і добре виступити на всіх етапах Кубка світу. Але я не був достатньо стабільний, щоб боротися на рівних з Йоханнесом Бьо, який був неймовірно сильний.

Коли я захворів під час Різдва, я втратив шанси виграти кришталевий глобус. А потім, звісно, вся увага була звернена на чемпіонат світу в Оберхофі. Наступного року я щодня буду давати норвежцям бій!

— Ви і Мартін Понсілуома були єдиними, кому вдалося обіграти Йоханнеса 2023 року. У чому ключ до перемоги над ним?

— Йоханнес настільки сильний, що завжди було потрібно проводити ідеальну гонку (і сподіватися, що він не зробить цього), щоб перемогти його. Але я завжди говорив, що це можливо, і я мав рацію.

— Чи реально боротися з ним на рівних протягом 10-12 тижнів і зберігати сталість?

— Так! Якщо він зміг це зробити, то й інші зможуть!

— Але яке мислення і які неймовірні фізичні зусилля для цього потрібні?

— Одне можна сказати напевно: Йоханнес Бьо — великий спортсмен. І сезон, який він провів, був найкращим з усіх, що ми коли-небудь бачили. Обігравати його постійно буде дуже важко.

Але якщо добре працювати влітку — фізично і на стрільбищі — можна наблизитися до його рівня. Я планую кинути йому виклик наступного сезону, — заявив Самуельссон.