Рішення ФІФА продовжити ще на рік опцію призупинення контрактів легіонерів із клубами УПЛ шокувало гендиректора «Шахтаря» Сергія Палкіна. Він вважає, що ФІФА через свої зв’язки з рф руйнує український футбол, пише PrSport.

Як відомо, керівництво ФІФА ще на 1 рік продовжило можливість для футболістів з інших країн ставити на паузу контракти з українськими командами, і змінювати клубну прописку в односторонньому порядку.

Палкін уточнив, що з цієї причини тільки за минулий рік клуб втратив понад 40 мільйонів євро, і ця сума може ще більше збільшитися. Але могло бути ще гірше, адже FIFPRO вимагав узагалі всіх легіонерів в Україні зробити автоматично вільними агентами. І це рішення ФІФА стало свого роду компромісом.

Сергію Палкіну здається, що воно продиктоване більше політикою, ніж захистом футболістів. Усі ж знають, наскільки тісними є зв’язки ФІФА і росії — це доводить той факт, що правило про легіонерів стосується одночасно і України, і росії. ФІФА зрівняло 2 країни, хоча одна з них жертва, а інша агресор — хіба це логічно?

Вселяє надію на майбутнє гендиректору донецького «Шахтаря» тільки те, що нарешті почалися консультації з приводу організації фонду на підтримку українського футболу.