Кілька днів тому Мінмолодьспорту опублікувало список спортсменів, які покинули Україну під час воєнного стану для участі у міжнародних змаганнях та не повернулися в обумовлені терміни. У списку таких спортсменів опинилися і два футболісти: Артем Громов та Владислав Кулач, пише «Український футбол».

Заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, що вже до деяких спортсменів було застосовано санкції за порушення термінів повернення з-за кордону.

«Щодо санкцій до таких спортсменів, є кілька десятків людей, яких ми виключили зі складу збірних. Тому що така поведінка не варта національної збірної. Частина цих спортсменів була на контрактах, це штатна команда, працівники. Тому з ними було розірвано контракти».

Заступник міністра запевняє, що до спортсменів можуть застосовувати навіть дискваліфікацію та позбавлення спортивних звань.

«Ми можемо говорити навіть про дискваліфікацію, є крайній термін. Ми думаємо про позбавлення спортивних звань як можливі санкції», – сказав Бідний в ефірі «Суспільне».

Нагадаємо, після введення військового стану на території України перетин кордону для чоловіків віком від 18 до 60 років став під забороною, але з цього правила є низка винятків.

Раніше Артем Громов прокоментував своє потрапляння до списку-порушників.