Біатлоніст збірної Франції Кантен Фійон-Майє розповів про мотивацію на наступний сезон.

«Минулий сезон був набагато складнішим, ніж попередній. Мені потрібно було взяти більш тривалу перерву, раптово у мене накопичилася втома, яка завадила набрати необхідну енергію на лижні.

Я врахував це, і в мене досі дуже великі амбіції: Великий кришталевий глобус і титул чемпіона світу. Звичайно, я розраховую трохи дестабілізувати Йоханнеса Бьо, який просто літав цієї зими. Він показав чудові результати на лижні, думаю, найкращі в історії біатлону.

Він дійсно підняв свій рівень, а не решта стали менш хороші. Тепер я прагну підняти свій, щоб змагатися і перемагати його. Протягом усієї кар’єри мені було простіше наздоганяти, а не тікати.

Наприкінці олімпійського сезону Йоханнес Бьо подякував мені і сказав, що мої результати мотивували його. Я сподіваюся зробити те ж саме в наступному сезоні і сказати йому: «Ти зачепив мою гордість — і я прийшов у норму».

Тепер я не в статусі лідера, і це трохи знижує тиск. Минулого року мені було що втрачати, зараз є що набути. Я підійду до цього як до реваншу», — сказав Фійон-Майє.