Журналіст Михайло Співаковський розкрив потенційну стратегію Дніпра-1 на єврокубки наступного сезону — пріоритет у кількості потенційних матчах і призових.

Дніпро-1 в передостанньому турі крупно поступився Шахтарю (0:3) і тим самим приніс «гірникам» достроково чемпіонський титул. На поточний момент дніпровський клуб разом із Зорею має по 64 пункти в турнірній таблиці, відповідно володар другого місця стане відомим в останньому турі.

Але як повідомляє Михайло Співаковський, Дніпру-1 не зовсім вигідно завойовувати срібло чемпіонату з оглядкою на майбутній сезон єврокубків, пише FanDay.

«Команда, яка посідає друге місце, повинна пройти кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Якщо вона не проходить, то вона потрапляє до кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Якщо вона не проходить, то потрапляє в кваліфікаційний, уже плей-офф раунд Ліги конференцій. Якщо вона вилітає, то вона вилітає взагалі з єврокубків. Можна отримати бараночку».

На думку журналіста, заради прямої путівки до групового етапу Ліги конференцій і призових, підопічні Олександра Кучера можуть навмисно опуститися на третє місце в УПЛ.

«Команда, яка посідає третє місце, може потрапити в Лігу Європи, якщо пройде кваліфікацію. А якщо не пройде — то це гарантоване місце в Лізі конференцій. Тобто це від 3,5 до 4 мільйонів євро за фактом.

Тобто я не можу виключити, що Дніпро-1 можливо стратегічно впаде на третє місце», — сказав Співаковський в ефірі ютуб-каналу «ТаТоТаке».

Нагадаємо, у 30-му турі української Прем’єр-ліги, який відбудеться 4 червня о 15:00:

  • Дніпро-1 зіграє з Кривбасом;
  • Зоря протистоїть Минаю.