Відомий український журналіст та ведучий шоу ТаТоТаке Михайло Співаковський прокоментував продовження контракту нападника Артема Довбика з Дніпром-1.

У вівторок, 6 червня, на тлі чуток про зацікавленість Жирони, Артем Довбик перепідписав контракт з СК Дніпро-1.

Співаковський спробував розібратися навіщо нападник збірної України ухвалив таке рішення, пише «Український футбол».

«Логіка проста. Артема ведуть багато європейських клубів, його статистика минулого сезону працює на цей інтерес. Проте старий контракт кардинально різав вартість гравця. Жодна команда не запропонує гідної ціни за футболіста, якого можна попередньо підписати вже 1 липня і взимку забрати безкоштовно».

Ведучий ТаТоТаке зазначає, що Довбик міг піти шляхом Віктора Циганкова, який усього за 5 млн євро перейшов з Динамо до Жирони.

«Якби Дніпро-1 не продовжив контракт із Довбиком, то в кращому разі пішов би шляхом Динамо та Циганкова. Тепер же, цінник стане адекватнішим, а дрібнота та середняки, які хотіли відхопити бомбардира за 3-5 млн, просто відсіються».

Новий контракт – це жест подяки від Довбика до клубу, в якому йому вдалося перезапустити свою кар’єру.

«Зазначимо також і особисту позицію Довбика, який пішов на перепідписання контракту, щоб віддячити клубу, який допоміг йому перезавантажити кар’єру після тяжкої травми — влітку 2018-го Артем розірвав хрестоподібну зв’язку в матчі чемпіонату Данії та вибув майже на півтора року», – йдеться у телеграм-каналі ТаТоТаке.

Джерело нагадало, що кошти, які заробить Дніпро-1 на трансфері Довбика будуть порівну поділені з його минулим клубом данським Мідтюлланном.