Ліонель Мессі оголосив про свій перехід в американський Інтер Маямі з французького ПСЖ у статусі вільного агента у вівторок, 7 червня.

Барселона розраховувала на те, що легендарний аргентинський нападник повернеться в каталонський клуб, але не змогла переконати його.

Як пише видання FanDay, це вплинуло на трансферне планування іспанців. Головний тренер Барселони Хаві розраховував на Мессі, але був змушений вдатися до запасного плану дій.

Наставник хоче підсилити свою команду перед стартом наступного сезону двома гравцями:

  • хавбеком Джошуа Кімміхом із Баварії;
  • форвардом Вітором Роке з Атлетіко Паранаенсе.

Обидва футболісти хочуть змінити обстановку і розглядають іспанський топ-клуб як ідеальний варіант для продовження кар’єри. Про це повідомив сайт El Nacional.

Кімміх раніше виступав на позиції крайнього захисника, але колишній головний тренер Баварії Хосеп Гвардіола перетворив його на одного з найкращих хавбеків у світі. Футболіста не влаштовує керівництво мюнхенського клубу, яке перебуває в кризі після звільнення Олівера Кана і Хасана Саліхаміджича.

Кімміх захоплюється головним тренером Барселони Хаві, що може значно спростити процес переговорів.

Роке може покинути бразильський Атлетіко Паранаенсе за 40 мільйонів євро. Нападник розуміє, що може через рік стати заміною для 34-річного польського форварда Роберта Левандовскі. Переговори про трансфер бразильського гравця тривають уже кілька тижнів.