Гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів, у якому скрутному фінансовому становищі зараз перебуває колись найбагатший клуб УПЛ. І все через те, що ФІФА дозволила легіонерам в односторонньому порядку ставити контракти з командами з УПЛ на паузу, яку ухвалили минулого року на тлі початку війни в Україні, пише PrSport.

За словами Палкіна, футболісти з «Шахтаря» пішли, клуб на них не заробляє, а ось трансферний збір за них платитиме ще кілька років. І ФІФА не хвилює, як команда має це робити в умовах багатьох обмежень, пов’язаних із війною.

І справжнім порятунком для «гірників» у цих умовах є трансфер Михайла Мудрика в «Челсі» за нечувані 100 мільйонів євро. Гроші, отримані за вінгера минулої зими, допомагають «Шахтарю» розплачуватися з боргами і задовольняти вимоги своїх кредиторів.

На фінансову допомогу УЄФА і ФІФА сподіватися марно — Сергій Палкін та інші члени керівництва клубу вже кинули спроби домовлятися з організаціями. Ніхто не хоче навіть слухати про проблеми українського футболу, і тут страждає не тільки «Шахтар», а й інші команди УПЛ — вони залишилися без додаткових джерел доходу.