Міжнародна спілка ковзанярів (ISU) продовжила усунення росії та білорусі від усіх міжнародних турнірів, повідомляє пресслужба організації. Фігуристи та ковзанярі з рф та рб не беруть участь у закордонних змаганнях з березня 2022 року.

На своєму офіційному сайті ISU заявив, що продовжує слідкувати за ситуацією в Україні. У той же час, комюніке ISU 2469, в якому вказується на заборону для росіян і білорусів, залишається в силі.

Ця ситуація викликала справжню істерику у російській федерації, повідомляє OBOZREVATEL.

«Я не очікувала такого рішення, навіть припустити не могла, що нізащо так жорстко покарають. Це просто знущання з нас. Ніхто і ніколи не сидів по два роки у відстороненні», — заявила заслужена тренерка росії з фігурного катання Тетяна Тарасова в інтерв’ю ТАСС.

Генеральний директор федерації фігурного катання росії Олександр Коган також не стримав емоцій.

«Надія жевріла у нас, хоча вона була невелика. Дуже шкода, що не переміг здоровий глузд у ISU, особливо після їхнього фінансового звіту», — цитує голову ФФКР «Р-Спорт».

Відзначимо, що напередодні відомі російські фігуристи Діана Девіс та Гліб Смолкін вирішили виступати за збірну Грузії. 20-річна Діана та 23-річний Смолкін вже додали грузинський прапор у свої описи профілів у соцмережах.