Гроші не пахнуть. Принаймні для одного з найвідоміших українських футбольних агентів Вадима Шаблія. З відкритих джерел відомо, що наразі, після більше ніж року повномасштабної війни росії проти України, Шаблій і надалі представляє інтереси гравців з паспортом росії.

Причому не одного чи двох, а одразу вісімнадцяти, пише «Український футбол».

«Поки весь світ вводить санкції проти росії, український бізнес відмовляється від будь-чого російського, СБУ полює на порушників, а УЄФА банить російський футбол, головний монополіст українського футболу продовжує працювати з москалями, причому абсолютно відкрито. І всім наср*ти», – написали журналісти Телеграм-каналу KDK.

В березні минулого року Шаблію ті ж таки журналісти з KDK натякали на неприпустимість ведення такого бізнесу. Тоді Шаблій покаявся і сказав наступне:

«Наразі йде війна, не час думати про бізнес. Зараз вчинки важливіші за слова. Ми допомагаємо всім, кому можемо. Після всього, що сталося, робота нашої компанії на російському ринку неможлива».

Та як бачимо обіцянки Шаблія і порваного рубля не вартують.

Клієнтами Вадима Шаблія, не враховуючи любителів путіна, такоє є чинні футболісти національної збірної України і культовий вітчизняний тренер:

  • Андрій Ярмоленко (Аль-Айн);
  • Віталій Миколенко (Евертон);
  • Руслан Маліновський (Марсель);
  • Віталій Буяльський (Динамо);
  • Мирон Маркевич (Карпати).