Юрай Санітра за підсумками сезону-2022/23 отримав нову роль у чоловічій збірній України з біатлону. Надалі він куруватиме основну (А), а також резервну (Б) та юніорську національні команди.

Словацький тренер сім сезонів очолює головну чоловічу збірну з біатлону. У квітні ж президент Федерації біатлону України Іван Крулько висловив сподівання, що співпраця із Санітрою триватиме до кінця поточного олімпійського циклу в сезоні 2025/26.

«Усі працюють під його керівництвом і за його планом. І всі тренери розуміють, що вони не є автономними, є головний тренер, задачі якого повинні виконувати і так має відбуватися тренувальний процес», — описував Крулько, як надалі функціонуватиме чоловічий біатлон під проводом Санітри.

Сам Санітра у інтерв’ю «Суспільне Спорт» розповів, що й сам налаштований продовжувати роботу в Україні.

Що ж до пропозицій отримати посаду в інших збірних, Санітра назвав їх «процесом після кожного сезону». Словак пояснив: наразі в переході до інших команд не зацікавлений, а натомість налаштований готувати «синьо-жовтих» до Олімпіади в Італії.

«Це завжди відбувається, процес після кожного сезону. Я скажу за себе: станом на зараз для мене це не цікаво. Я не займаюсь цим питанням, бо морально пов’язаний з командою та хлопцями. Хочу й надалі продовжувати роботу з цією командою, адже бачу сенс: ми не перший сезон працюємо і вірю, що зараз можемо вийти на пік та отримати продукт цієї праці», — сказав Санітра.

«Я завжди працюю з бажанням виконати максимальний рівень. Ставлю перед собою найвищі цілі, щоб мати мотивацію та виконати їх. Якщо дозволить здоров’я та все йтиме за нашими розрахунками, то будемо поступово рухатися до Олімпійських ігор-2026 та будувати міцну команду, щоб там реалізувати бажання, яке є в мене та спортсменів. Медаль ніколи не планується, але треба все зробити, щоб за неї боротися», — зазначив тренер.

Що відомо

  • Чоловічу команду «Б» наступного сезону очолюватиме в статусі старшого тренера Олександр Кравченко — саме на нього будуть покладені обов’язки з керівництва складом на етапах Кубка IBU.
  • Наступний сезон Кубка світу з біатлону стартує 25 листопада з етапу в шведському Естерсунді.