Німецька біатлоністка Ванесса Хінц пояснила рішення завершити кар’єру.

«У мене все добре, насолоджуюся своїм вільним часом. Після 15 років професійного спорту мені як волелюбній людині приємно, що більше немає щоденного плану тренувань. Це не означає, що я не любила професійний спорт, але я дуже задоволена своїм новим життям.

Після сезону-2022/23 я зрозуміла, що період мого зростання добіг кінця. Я можу займатися будь-якою справою, якщо віддаюся їй на 100 відсотків, але після сезону такого відчуття не було. Тому відхід зі спорту був логічним підсумком.

Озираючись назад, я розумію, що на мене дійсно вплинув період ковіду, це коштувало мені багатьох сил. Ті два роки тривали як шість. Без ковіду моя кар’єра могла б тривати довше.

Я абсолютний сім’янин і завжди потребувала життя далеко від професійного спорту. Але в ті два роки ми постійно думали про те, щоб не заразитися. Моя сім’я завжди підтримувала мене, але це не мало нічого спільного зі звичайним сімейним життям. Ще я не могла спілкуватися зі своїми друзями, як це було раніше. Через усе це я завжди почувалася погано. І це дуже нервувало.

Мене не лякала сама хвороба. Але напруга була колосальною, адже я не хотіла пропускати жодних змагань. А найгіршим для мене була відсутність уболівальників [на стадіонах].

План на майбутнє зараз полягає в тому, що в мене немає жодних планів. Хотілося б знайти себе поза професійним спортом і зрозуміти, чим я можу займатися і що хочу робити надалі», — розповіла 31-річна німкеня.

Хінц — бронзова призерка Олімпіади-2022, чемпіонка Європи і триразова чемпіонка світу в естафетах. Минулого сезону вона виступала на Кубку IBU, де посіла сьоме місце в загальному заліку.