Шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон підбив підсумки минулого сезону і розповів про свої цілі на наступний.

— Що ти думаєш про минулий сезон? На Кубку світу це був не твій найкращий сезон, але на чемпіонаті світу ти був у дуже хорошій формі і виграв золоту медаль.

— Звичайно, напередодні сезону я був налаштований пробігти більше хороших гонок на Кубку світу і поборотися за загальний залік. Але майже відразу після старту сезону стало ясно, що це неможливо: я захворів на Різдво і почав фокусуватися більше на чемпіонаті світу.

Я радий, що в мене вийшло переломити хід сезону. Завоювати три особисті медалі і золото в мас-старті — це щось неймовірне. Це був найкращий чемпіонат, який я коли-небудь проводив. Тому, якщо підбивати підсумки, я думаю, що це один із найкращих сезонів, які в мене були.

— Боротьба з таким спортсменом, як Йоханнес Бьо минулого сезону, пригнічує чи скоріше мотивує?

— Мене це скоріше мотивує. Два роки тому я був третім у загальному заліку, ми билися, і деякі перегони були справді хорошими. Але в цьому сезоні можна було помітити, що якщо ти хочеш перемагати в майбутньому, потрібно бути ще кращим.

Я не боюся Йоханнеса. Вважаю його чудовим спортсменом, який показує безліч хороших результатів, але я знаю, що його можна здолати. Над цим я і багато інших хлопців намагаються працювати цього літа. Думаю, у нас хороші шанси.

— Думаю, золото на ЧС принесло велике задоволення, враховуючи, що Йоханнес перебував у найкращій формі за всю кар’єру?

— Так, звісно, це було щось особливе. Усі вважали, що він виграє всі золоті медалі. Я був одним із небагатьох, хто говорив, що йому буде важко це зробити. Здорово, що в підсумку саме в мене вийшло перемогти його.

— Яка твоя мета на наступний сезон — чемпіонат світу чи Кубок світу?

— Мета та сама, що й у попередньому сезоні — хочу боротися за загальний залік Кубка світу і одного разу його виграти. Минулого сезону я не був близький до цього, але я знаю, що одного разу зможу це зробити. Звичайно, чемпіонат світу — це завжди особливі змагання, але на Кубку світу буде особливий фокус, — сказав Самуельссон.