Колишня лідерка збірної України з художньої гімнастики Влада Нікольченко розповіла, чому вирішила повернутися на змагання та у збірну.

Спортсменка взяла паузу на 2 роки. Вона була лідеркою національної команди, але влітку 2021-го довелося піти. На рішення вплинула серйозна травма плеча, яка потребувала хірургічного втручання. Її першим турніром після повернення став чемпіонат України, що триває в Києві, пише Sport24.

«Увесь час, коли мене питали, чому я завершила кар’єру, завжди казала: «Я її не завершила». Я це не просто так казала. Спорт я взагалі не кидала. Майже кожен день тренувалася в залі, бігала, качалася. Це трошки інші вправи, але все ж таки тримала себе у формі. Могла гімнастикою місяць займатися, потім два тижні відпочивати, потім знов. Про це просто ніхто не знав, але я готувалася впродовж усіх цих двох років.

Сказала тренерці збірної України Ірині Дерюгіній: «Хочу спробувати повернутися. Що ви на це скажете?» Не знала, яка буде її реакція. Вона відповіла: «Приїжджай, якщо хочеш. Спробуємо». Я купила квитки, підшукала квартиру, зібрала речі – і я тут.

Як відреагували у збірній? Усі по-різному. Я розумію, що мене тут ніхто не чекав, і ніхто мене не буде сприймати з якоюсь радістю. Але, якщо чесно, мене це взагалі не турбує. Я приїхала сюди зі своїми цілями, не шукати якоїсь підтримки. Мене рада бачити Ірина Іванівна. До мене нормально ставляться інші тренери. Щодо дівчат, мене це не турбує.

Мені здається, я б на їхньому місці також так реагувала. Вони тут два роки працювали. Всі вважають, що я тільки відпочивала, і тут така повернулася в команду.У них тут без мене була конкуренція, а тут ще я приїхала. Зараз намагаюся конкурувати, але розумію, що це ще не та конкуренція, до якої я хотіла б прийти. Я це зрозуміла з цього чемпіонату України та не будую якихось ілюзій. Працюємо», – розповіла Нікольченко