У рамках аматорського футбольного чемпіонату Чехії стався скандальний епізод, у якому мимовільним учасником став український футболіст Мар’ян Федишин.

Футбольний гравець Мар’ян Федишин із 2022 року виступає у ФК «Горомержице» з чеського аматорського чемпіонату. Під час матчу проти ФК «Велке Пржилеп» молодий українець почув на свою адресу частку образ з боку наставника суперників Яна Котваса, повідомляє PrSport.

Скандал стався перед завершенням 1-го тайму, коли Федишин жорстко сфолив на супернику та отримав «гірчичник». Таке порушення не сподобалося суперникам, які спровокували штовханину на полі. В один із моментів Котвас вигукнув у бік Федишина, що він український покидьок, який замість того, щоб захищати свою країну, грає у футбол в іншій країні.

Футболіст «Горомержице» Томаш Пілік прокоментував те, що трапилося, зазначивши, що гравці на підвищених тонах обмінялися думками щодо порушення, а потім із лавки запасних тренер дозволив у бік українця вигукнути жахливі образи.

Зараз цей інцидент розслідує дисциплінарний комітет. Незважаючи на те, що гравці ФК «Горомержице» і суддівський штаб підтвердив слова Котваса, сам тренер відмовляється визнавати свою провину, заперечуючи всі твердження. Він відмовився розмовляти з представниками ЗМІ і давати будь-які коментарі.

Цю справу було передано також військовій поліції, оскільки Ян Котвас є підполковником армії Чехії. У футболі тренер може обійтися штрафом у розмірі 100 000 крон і отримати заборону на професійну діяльність (до 15 років), на цивільному рівні це може мати погані наслідки (до 2 років позбавлення волі).