Вже сьогодні на Євро-2023 розпочнуться чвертьфінальні баталії, які, окрім учасників півфіналів, матимуть вирішальний вплив на розподіл олімпійських путівок.

Як відомо, перепустки на Олімпіаду 2024 року здобудуть три найкращі команди Євро-2023 (окрім Франції та Англії). Франція вже отримала ліцензію, бо є країною-організатором, а Англія не може виступати на Іграх, оскільки таке право має лише член МОК — Велика Британія. Таким чином, станом на зараз на перепустки претендують шість чвертьфіналістів, серед яких і Україна, пише zbirna.com.

Варіанти здобуття путівки на ОІ-2024 збірною України

1. Перемога над Францією у чвертьфіналі і вихід до 1/2 фіналу Євро, Англія при цьому також має вийти до півфіналу. Якщо британці не вийдуть, синьо-жовті мають або пробитися до фіналу, або виграти матч за третє місце.

2. Якщо збірна України, не дай Бог, поступиться Франції, а Англія у чвертьфіналі обіграє Португалію, тоді відбудеться додатковий стиковий матч за олімпійську путівку між найкращими командами з-поміж тих, що програють у чвертьфіналі.

Збірна України точно зіграє у такому матчі, якщо до півфіналу разом з Англією та Францією проб’ється або Грузія, або Іспанія (або разом).

У такому випадку, суперником команди Руслана Ротаня стане або Грузія, або Іспанія, або Португалія.

Потенційний додатковий поєдинок за олімпійську путівку відбудеться 7-го або 8 липня в Бухаресті.

Додамо, що в чоловічому футбольному турнірі Олімпіади-2024 візьмуть участь 16 збірних: Франція, ще три представники Європи, три — Африки, три — Азії, два — Південної Америки, два — зони КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), один — Океанії, а також переможець плей-оф між четвертими командами Африки та Азії.