Колишній півзахисник Динамо і молодіжної збірної України Тарас Михалик поділився спогадами про сенсаційний вихід нашої молодіжки у фінал Євро-2006.

У 2006 році збірна України під керівництвом Олексія Михайличенка вперше вийшла до фінальної частини молодіжного Євро і одразу ж здобула друге місце. На груповій стадії наші хлопці обіграли однолітків з Нідерландів (2:1), а ось у фіналі їм же поступилися (0:3).

Тарас Михалик пригадав історію, як команда відновлювалася між матчами. До слова, турнір проходив у Португалії, де клімат суттєво відрізняється від нашого, пише FanDay.

«По режиму все було більш-менш. Була історія, але навіть не знаю, чи можна її розповідати. Було в нас «відновлення», як то кажуть (сміється). Здається, це було після Данії (2:1). Після матчу всі виснажені, втратили багато сил на спеці. Водою сильно не нап’єшся».

Екс-футболіст розповів, що Олексій Михайличенко під час вечері дозволив футболістам випити по пляшці пива, що зрештою допомогло їм здолати сербів у півфіналі (0:0 і 5:4 по пенальті).

«Ми приїхали на вечерю, там особливо ніхто їсти не хоче, тому що не лізе. І тут заносять тазик із льодом, а там по 0.3 пива. Михайличенко каже: «По пляшечці дозволяю». І всі бояться взяти, чекають. Пауза. Не пам’ятаю вже, хто вже перший, але потім і інші наважилися. Бачите, після тієї гри «відновилися» по 0.3 пивка і вийшли обіграли сербів», — сказав Михалик.