ФІФА зобов’язало валлійський клуб заплатити Нанту за трансфер Еміліано Сала, який трагічно загинув. Проте Кардіфф не поспішає виконувати рішення Міжнародної федерації футболу, повідомляє 24 канал.

У зимове трансферне вікно 2019 року Кардіфф Сіті, який тоді виступав в АПЛ, за рекордні 17 мільйонів євро підписав аргентинського форварда Нанта Еміліано Сала. Проте під час перельоту через Ла-Манш літак з футболістом на борту зазнав катастрофи.

Кардіфф намагається уникнути оплати трансферу

Валлійський клуб через суд намагався скасувати трансфер гравця, який так і не дебютував за Кардіфф Сіті. Через відмову розрахуватися з Нантом валлійці отримали трансферний бан і змушені були оплатити перший транш в розмірі 6 мільйонів. Вони вважали, що цієї суми буде достатньо для компенсації «канаркам».

Проте ФІФА зобов’язала Кардіфф Сіті оплатити другий і третій транші в розмірі 11 мільйонів. Валлійці вважають це рішення несправедливим. Річ у тім, що французька прокуратура веде розслідування проти посадових осіб Нанта, яких звинувачують у шахрайстві.

Відомо, що директор «канарок» Франк Кіта, а також кілька співробітників клубу були взяті під варту. У зв’язку з цим Кардіфф намагається відкласти проплати.

«За цих обставин Кардіфф вважає, що було б справедливіше, якби вимога виплати кошти за трансфер була відкладена до завершення розслідування французької поліції та позову клубу проти Нанта у французьких судах», – йдеться у заяві валлійського клубу.