Справа Луки Модріча, що завершилася кілька років тому, знайшла друге життя.

За інформацією французького інформаційного агентства AFP, хорвату загрожує до п’яти років в’язниці, пише META.

Минулий сезон Ла Ліги у виконанні Луки Модріча не став останнім у кольорах Реала. 38-річний футболіст продовжив контракт, що закінчується наприкінці червня, а це означає, що він залишиться в іспанській столиці до середини червня 2024 року.

Згідно з повідомленнями, опублікованими французьким інформаційним агентством AFP, новий контракт досвідченого півзахисника — одна з небагатьох хороших новин для нього. Гірше набагато більше. Після п’ятирічної перерви тема корупції в Динамо Загреб знову повернулася.

У 2018 році суд у Хорватії визнав Здравко і Зорана Маміча винними в корупційному скандалі. Колишні керівники столичного клубу здійснювали незаконні доходи від трансферів, зокрема багатомільйонні фінансові махінації. Кількома місяцями раніше у цій справі давали свідчення Лука Модріч і Деян Ловрен.

Обидва гравці збірної Хорватії були звинувачені в дачі неправдивих свідчень і недекларуванні податків на їхні переходи в іноземні клуби. Насправді частина грошей мала піти Здравко Мамічу. Колишній власник загребського Динамо отримав за перехід 38-річного футболіста близько 7 мільйонів євро.

У зв’язку з майбутнім чемпіонатом світу з футболу в Росії суд зняв з обох гравців усі звинувачення. У підсумку і Модріч, і Ловрен вирушили на ЧС-2018, звідки повернулися зі срібними медалями. У фінальному матчі вони програли Франції 2:4.

За даними джерела, після п’яти років пошуків хорватська прокуратура знайшла додаткові докази того, що футболісти дали неправдиві свідчення під час триваючого судового процесу в 2018 році. Якщо звинувачення підтвердяться, їм загрожує від шести місяців до п’яти років позбавлення волі.