Бельгійський нападник «Челсі» Ромелу Лукаку вирішив не переходити до міланського «Інтеру» цього літа через фінал Ліги чемпіонів — 2022/2023, де «Манчестер Сіті» з мінімальним рахунком здолав «нерадзуррі» (1:0).

Гравець був незадоволений тим, що його не включили до стартового складу на фінал, повідомляє Football Italia.

За інформацією джерела, Лукаку був незадоволений багатьма рішеннями головного тренера «Інтера» Сімоне Індзагі протягом усієї другої половини сезону-2022/2023, особливо не включенням бельгійського форварда до стартового складу на фінал Ліги чемпіонів з «Манчестер Сіті». Італійський фахівець часто залишав Ромелу на лаві запасних у важливих іграх, віддаючи перевагу Едіну Джеко та Лаутаро Мартінесу, хоча бельгієць був у чудовій формі в останні місяці сезону, забивши сім м’ячів у восьми останніх іграх Серії А. Лукаку не відчував себе центральною фігурою в проекті Індзагі Тому вирішив не відповідати керівництву «Інтера», щоб змусити їх припинити переговори з «Челсі» про трансфер.

У сезоні-2022/2023 Лукаку виступав за Інтер на правах оренди. На рахунку бельгійця 37 матчів за «нерадзуррі» у всіх турнірах, у яких він відзначився 14 голами та сімома результативними передачами. Контракт гравця з «Челсі» діє до кінця червня 2026 року. Орієнтовна вартість футболіста, за даними інтернет-порталу Transfermarkt, – €40 млн.