Біатлоніст Кантен Фійон-Майє сподівається, що справа проти Жюлії Сімон не позначиться на спорті.

Сімон — володарка Великого кришталевого глобуса-2022/2023. Зараз француженка пропускає передсезонні збори через розслідування — її підозрюють у шахрайстві з банківськими картами.

«Я особливо не можу висловитися на цю тему, оскільки рішення суду ще немає. Це сумна історія — сподіваюся, вона не надто заплямує наш спорт», — зазначив дворазовий олімпійський чемпіон Фійон-Майє.

Також Фійон-Майє розповів про свою підготовку до нового сезону.

«Я намагався і все ще намагаюся знайти помилки, через які в мене видався складний період (минулого сезону біатлоніст став восьмим у загальному заліку Кубка світу, а роком раніше ставав його переможцем — Sports.ru).

Точних відповідей я не знайду ніколи, але ймовірно, причиною стали деякі помилки в підготовці перед сезоном, втома, додатковий тиск. Зараз я весь у роботі і все ще палаю бажанням.

Симон (Фуркад) і Жан-П’єр (Ама) привнесли кілька потрібних нам змін. Вони зрозуміли, чого ми чекаємо, і повністю залучені в процес. Наразі все добре, у нас хороша динаміка, і я радий, що вони приєдналися до нашої команди», — сказав спортсмен.