Змагання еліти біатлону в рамках фестивалю Blink, що проходить у норвезькому Санднесі, розпочалися зі стрілецької дуелі. Спочатку відбулися чвертьфінали.

Наш біатлоніст Дмитро Підручний тут якнайкраще себе проявив, закривши п’ять мішеней без промахів за 17,6 с. Краще за нього серед усіх чоловіків на цьому етапі змагань відстрілявся лише Стурла Легрейд — усього 14,3 секунди! Віталій Мандзин з двома хибами стріляв достатньо довго, тому до півфіналу не потрапив.

На стадії півфіналу змагань зі стрільби Дмитра Підручного спіткала невдача. Довелося використовувати три додаткові патрони. Як наслідок — непотрапляння до фіналу, який, на радість місцевої публіки, виграв Тар’єй Бьо.

Якщо у чоловіків двома найкращими стрілками виявилися норвежці, то серед жінок на чолі фінального протоколу дві французькі спортсменки. Перемогу здобула Жустін Бреза-Буше, яка тим самим яскраво оформила своє повернення з декретної відпустки.

Перлиною змагання стала «перестрілка» в суперфіналі між переможцем у чоловіків та найкращою сьогодні «снайперкою» у жінок. Неймовірну швидкострільність продемонстрували при цьому спортсмени! Переміг Тар’єй Бьо, якому знадобилося лише 14,1 с, щоб закрити всі мішені. Жустін витратила всього на 0,3 с більше.