Помер провідний тренер національної збірної України з біатлону Василь Карленко. Він також обіймав посаду віце-президента Федерації біатлону України.

Трагічною новиною поділилися у спільноті Facebook «Біатлон майбутнього».

Відомому фахівцю було 72 роки, він був хворий на рак. Саме онкологічне захворювання називають причиною смерті наставника.

Василь Карленко забезпечував науково-методичну підтримку підготовки збірних команд. За його розробленими методиками працюють не лише вітчизняні, а й зарубіжні фахівці.

«Василь Павлович протягом своєї тривалої тренерської кар’єри довжиною в ціле життя докладав чимало зусиль до виховання цілого покоління українських спортсменів, які прославляли нашу країну далеко за її межами. В наукових колах Василь Павлович здобув не менший авторитет, оскільки він був професором Київського національного університету фізичного виховання і особисто брав участь у підготовці юних студентів, які на сьогодні вже давно працюють тренерами з біатлону в різних містах України. Неймовірний обсяг аналітичної роботи, яку проробив Василь Павлович ще багато років буде допомогати нинішнім очільникам збірної у підготовці спортсменів до найвищих змагань», — йдеться у повідомленні.