Екс-футболіст національної збірної України Анатолій Тимощук потрапив під персональні санкції, передбачені спортсменам, які підтримують військову агресію росії.

Як повідомляє FanDay, Верховна Рада України ухвалила рішення про накладення санкцій на осіб, які підтримують війну росії проти нашої держави.

Народні депутати на засіданні парламенту України проголосували за ухвалу «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до спортсменів з російської федерації та інших держав».

Вона передбачає 18 видів санкцій щодо осіб, які «системно і активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами росії».

Примітно, що у списку з 56 спортсменів виявився і екс-капітан збірної України Анатолій Тимощук, який продовжує працювати тренером петербурзького Зеніту. Інші 55 є громадянами росії.

Серед футболістів компанію Тимощуку склали два екс-гравці збірної росії – Дмитро Тарасов та Роман Широков.

Тривалість дії санкцій – 10 років. Вони передбачають, зокрема, блокування активів зазначених осіб на території України, обмеження торгових операцій, заборону в’їзду на територію України, позбавлення державних нагород України тощо.