Журналіст Сергій Болотніков нещодавно поділився цікавою інформацією про «Дніпро-1», повідомляє сайт Sportanalytic.

Він зазначив на власному ютуб-каналі KDК, що УЄФА начебто отримала анонімну скаргу на український клуб. У цій скарзі нібито стверджується, що «Дніпро-1» та «Дніпро» — це один і той самий клуб, тож він підлягає різноманітним санкціям. Болотніков стверджує, що УЄФА начебто готова починати розслідування, а якщо це буде доведено, то «Дніпро-1» не лише оштрафують, але й дискваліфікують та викинуть з 1/16 фіналу Ліги конференцій. Більше того, в такому випадку всі боргові зобов’язання перейдуть на СК, котрий буде змушений або виплатити їх всі, або знову отримувати покарання за покаранням та повторити долю свого майже однойменного попередника.

Звісно, звучить це все вкрай серйозно та неприємно не тільки для «Дніпра-1», але й для пересічного українського вболівальника, котрому хотілося б побачити два матчі Ліги конференцій у лютому проти кіпрського АЕКа. Втім, якщо видихнути та подумати логічно, то з’ясується, що все далеко не так страшно. По-перше, поки що це виключно інформація від Сергія Болотнікова. Досвідчені люди підтверджують ті чи інші новини двома або навіть трьома джерелами, а поки цього немає. По-друге, виключення з єврокубкового сезону вже після старту в ньому — це дуже рідкісне покарання. Востаннє воно було застосоване проти московського «Спартака» через російське вторгнення в Україну.

Ну і третє, котре виглядає головним. УЄФА — це не якісь там простачки, котрі допускають до єврокубків усіх підряд. Вже коли клуб подає заявку на участь у європейському турнірі, спеціальна аудиторська служба перевіряє всю наявну інформацію про клуб, щоб бути впевненим у тому, що в нього немає «скелетів у шафі». А тим паче серйозно перевіряли «Дніпро-1», котрий цілком очікувано підозрювали у зв’язках з оригінальним «Дніпром». І якщо нічого не знайшли за ці роки, якщо юристи українського клубу все зробили правильно, тоді навряд чи «Дніпро-1» отримає якесь покарання.