Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко звернувся до президента МОК Томаса Баха із закликом не допускати росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024 в Парижі. Слова легенди привів портал mirror.co.uk.

«Спорт дуже важливий. Зараз йдуть розмови про майбутні Олімпійські ігри і про те, чи виступить на них росія і білорусь?
росіянам і білорусам повинні заборонити участь в Іграх через дії їхніх урядів, а також спортсменів, які є військовослужбовцями. Поки я з вами говорю, на жаль, в Україні вбивають людей, вбивають спортсменів. В Україні вбито понад 250 спортсменів.

Вони, можливо, вже виступали на Олімпійських іграх або збиралися потрапити туди в ролі спортсменів. Ми говоримо не тільки про дорослих хлопців, а й юних дівчат, які повинні були колись відправитися на Олімпіаду, але, на жаль, їх убили.

Хто знає, скільки людей буде вбито, і тому, як наслідок, я абсолютно за заборону російських і білоруських збірних і, сподіваюся, президент МОК, пан Бах продовжить відсторонення і не буде говорити, що спорт не має нічого спільного з політикою або війною.

Це безпосередньо стосується війни, оскільки ще раз: всі ці спортсмени, більшість російських і білоруських атлетів служать в армії – російські та білоруські військові, які вбивають, ґвалтують і є частиною цієї війни в Україні», — сказав Кличко.