Президент Російського футбольного союзу (РФС) Олександр Дюков натякнув на те, що виконавчий комітет організації ухвалить рішення щодо переходу до Азії. Він наголосив, що на сьогодні перебування країни-агресора у складі Європейського футбольного союзу (УЄФА) неможливе ідеологічно, повідомляє Obozrevatel.

Дюков зазначив, що його організація довго вела переговори щодо повернення до міжнародних змагань, проте в УЄФА запропонували окупантам провести турнір розвитку за участю білорусі, Киргизії та Казахстану.

«Це точно непросте рішення. Суд нашу апеляцію не підтримав, і те, що досі немає тексту повного рішення, свідчить про те, що рішення є політичним. Тому на що тут сподіватися? Весь час йшли консультації, щоб повернутися. Все, на що вони погодилися піти, – це турнір розвитку з білоруссю, Киргизстаном і Казахстаном. Це все, що ми маємо на цей момент. Окрім того, змушений констатувати, що, на жаль, ідеологічно ми розходимося з Європою. Сьогодні їх не влаштовує ця ситуація, а потім виявиться, що ми яйця не з того кінця розбиваємо. Потрібно згори, а ми знизу», – сказав Дюков.