Ексоборонець збірної України (2003-2016) В’ячеслав Шевчук в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про те, в якому клубі міг опинитися, якби не слова Мирона Маркевича.

Захисник пригадав як потрапив до ФК Поділля (1996-1997), який очолював Віталій Кварцяний.

«Я грав під його керівництвом у Ковелі, пройшов таку собі військову службу, за що йому вдячний. У нас було більше силових тренувань, чим футболу. Ми жили по шість чоловік у кімнаті, але я не тюфяк, тому справлявся. Потім Кварцяний очолив Поділля і запросив мене туди».

Шевчук розповів, що під час гри за запорізький Металург його запрошували до чемпіонату Болгарії.

«У 1999 році я виступав за запорізький Металург, Кварцяний там працював на посаді скаута. Коли я вже був капітаном молодіжки, ми обіграли збірну Болгарії – 2:1. Я забив і здійснив асист. Після цього матчу мені надійшло запрошення від Левські».

Після повернення з молодіжної збірної думки Маркевича та Кварцяного щодо майбутнього Шевчука розділилися.

«Потім я приїхав у клуб і тодішній тренер Металурга Маркевич сказав, що по мені є пропозиції від Динамо і Шахтаря. А в цей час Кварцяний приїхав із представниками пітерського Зеніту, хотів їм продати мене й Олександра Співака».

Шевчук пригадав, які слова підібрав Маркевич, аби переконати його перейти до донецького Шахтаря.

«Маркевич мені каже: «Слава, ти молодий гравець і тобі треба зростати. Шахтар – це молода команда, яка прогресує. Ти будеш розвиватися разом з ними. Я рекомендую тобі йти в Шахтар, у майбутньому це буде топ-клуб».

Ексзахисник Шахтаря вважає, що Кварцяний досі не може пробачити йому той епізод зі зірваним трансфером у Зеніт.

«У підсумку я поїхав із Маркевичем у Шахтар підписувати контракт, а Співака Кварцяний продав у Зеніт. Я дуже вдячний Маркевичу і Дячуку-Ставицькому, що допомогли мені обрати правильний шлях. Напевно, Кварцяний досі не може пробачити, що я не дав йому заробити на мені».

Шевчук розповів, що він навіть не мав розмови з представниками Зеніту, а відразу поїхав до Шахтаря.

«Я з ними навіть не розмовляв. Я послухав Маркевича і ми одразу поїхали в Шахтар».

Шевчук провів за Шахтар (2000-2002, 2005-2016) 239 матчів, у яких забив чотири голи, оформив 35 асистів та виграв 19 трофеїв.
У складі національної збірної України на рахунку В’ячеслава 56 матчів та три асисти.