Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону після завершення першого етапу Кубка світу в Естерсунді дав коментар з приводу гонки переслідування та етапу загалом.

«Сьогодні можу бути задоволений лише ходом Антона [Дудченко] на трасі. Якби був з такою стрільбою хорошою, як вчора, і так біг, як сьогодні, я гадаю, що міг би бути дуже хороший результат.

Загалом скажу, що на Кубку світу тут, в Естерсунді, сподівалися на кращій старт сезону, але я впевнений, що коли погано спочатку – буде краще в кінці. Думаю, що переїзд зі Скандинавії до Центральної Європи нам допоможе, тому що трішки вже й психологічно втомилися від цієї атмосфери. Просто потрібно нам трішки піднятися психологічно. І я впевнений, що вже з приїздом капітана команди Дмитра Підручного у Хохфільцен будемо рухатися в цьому сезоні тільки вище.

Щодо стрільби Дудченка – сьогодні він вже не робить такі помилки, уже в нас вийшло зробити корекцію на зброї і я бачу, що вже в нього проблем зі стрільбою не буде. Сьогодні була група пострілів нижче, робили корегування, але не допомогло. Але вже набирається впевненості. І я впевнений, що Антон уже в Хохфільцені покаже себе краще, ніж в Естерсунді.

Щодо Богдана Цимбала – будемо ще вирішувати. Можливий переїзд спортсмена на Кубок IBU. Денис Насико поїде туди 100%, а другого визначимо сьогодні ввечері на зборах, хто поїде. Звідти на Кубок світу нікого не забираємо», — розповів Санітра.