Обмеження імпорту через західні санкції призвели до дефіциту патронів для біатлону на росії. Спортсмени стріляють тим, «що знайшли», заявив російський біатлоніст, чемпіон світу 2017 року Антон Бабіков.

«Усі стріляють тим, хто що знайшов. Якщо раніше відстрілювали партії патронів найкращих у світі, то зараз це просто залишки якісь. Хто стріляє зі шведського, хто з чого. Але справляємося, все одно помилки свої», — сказав Бабіков.

Його слова підтвердив дворазовий олімпійський чемпіон Дмитро Васильєв. За його словами, «санкції дуже здорово вдарили».

«Раніше ми виходили на старт з імпортним патроном, а сьогодні цей патрон недоступний у Росії. Виробники стали монополістами і задерли ціни, які стали непідйомними. У нас же залишився тільки Климовський завод, який робить біатлонні патрони, але, на жаль, якість цього патрона залишає бажати кращого. Що з цим робити — неясно. Біатлоністи страждають, альтернативи немає. Це дійсно проблема», — сказав Васильєв.

На його думку, паралельний імпорт через треті країни проблему не вирішить.

«Паралельний імпорт не пройде. Цей патрон же треба закупити. Найкращі патрони випускає Німеччина, а вони дуже жорстко все відстежують. Вони ж знають, скільки кожна країна закуповувала. Якщо з боку східних країн буде серйозна закупівля, то вони зрозуміють, що це для росії. Тобто це неможливо. Санкції вони жорстко контролюють», — додав спортсмен.

На пов’язаний із санкціями дефіцит спортивної екіпіровки та інвентарю ще рік тому скаржилися представники футболу, хокею, велоспорту, фігурного катання, фехтування та веслування. З російського ринку пішли Adidas, Puma, Nike, Reebok та інші світові бренди.