Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц розповів про власну мотивацію на чолі національної команди.

«Мені було цікаво. Одна справа — прийти в готову команду, як інколи це роблять закордонні тренери. Вони ж отак, втемну, не йдуть тренувати, щоб своє ім’я не заплямувати, а йдуть, коли вже бачать перспективу. А тут навпаки. Мені цікаво щось зробити з нічого. Єдине, потрібно розуміти, що результат не сьогодні й не завтра буде. Одна справа, що триває зміна поколінь. Та інша — якби було ким міняти.

Провалений цілий етап у підготовці молодих спортсменів деяких років народження, яких в Україні зовсім немає. 2006-го року народження й молодше. Там є дівчатка зовсім, та це ж майбутнє наше, вони будуть готові десь років через п’ять чи більше, а нам зараз потрібно. Та навіть у тих людей, що є у команді, я бачу потенціал, але він не використаний до кінця, скажімо, у Дмитренко чи Кривонос. Але мені це цікаво буде зробити», — зазначив Зоц.

Нагадаємо, що сьогодні українські біатлоністки візьмуть участь у спринтерській гонці на другому етапі Кубка світу з біатлону-2023/24 в австрійському Хохфільцені.