Біатлоністка збірної України Анна Кривонос розповіла про свій виступ у спринтерській гонці на другому етапі Кубка світу у Хохфільцені, де вона показала 57-ий результат.

– Як відчуваєте себе після Швеції у австрійських Альпах?

– Я думала, що буде гірше. Вчора було важкувато на тренуванні. Якась така сонна була, хотілося бути більш енергійною, навіть думала, що бігти буду важко. Але біглося нормально. Могла десь потерпіти, не накрило, як буває інколи.

– Минулого року ви говорили про своє останнє коло як про проблему. Що у цьому сезоні, чи з Миколою Миколайовичем Зоцом вирішували це питання у підготовчий період?

– Так, ми робили певні кроки у цьому напрямку, тренувалися. На початку сезону ще важко оцінювати цю роботу, але я сьогодні їхала на другому колі, захопилася, начебто все віддала, і тут згадала, що ще ж третє коло. Трохи скинула, щоб нормально пройти фінішний відрізок.

– Щодо роботи на вогневих, все ж таки була помилка на стійці, яку ви не дуже полюбляєте.

– Це моя помилка, причому така, про яку Люба Кип’яченкова каже: дитяча. Я прийшла на рубіж, і з трибуни у той момент, коли робила постріл, хтось дуже голосно крикнув – і я «клюнула» вперед. Так засмутилася, адже впевнено стояла. Думала, що зараз на нуль відпрацюю, а тут той крик. Це така психологічна проблема.

– Який у вас зараз настрій?

– Гарний, я дуже люблю Хохфільцен. Тут прикольна траса, я бігаю по ній з юніорського віку. Дуже не любила тут спуски, а от сьогодні перший рік за всі попередні з’їхала усі спуски без плугу. Не в стійці, звичайно, але це для мене особисто – велике досягнення, – зазначила Кривонос.